30 December 2010

Predstavljamo Vam: Bleeding Lovely

"Bleeding Lovely" je časopis fanova Lione Luis, koji su se, okupljeni na njenom zvaničnom forumu, dogovorili da sprovedu ovu interesantnu ideju u delo. Zamišljen je kao besplatno on-line izdanje, koje bi fanovima pružilo veliki broj informacija na jednom mestu. Prvo izdanje je izašlo početkom novembra, a mi Vam ovom prilikom predstavljamo zimsko, drugo, izdanje, koje je izašlo 24. decembra, dan pred Božić (po gregorijanskom kalendaru).

Naslovna strana je u skladu sa praznicima, a na prvim stranama su uvodna reč Džona Mesenbrda, imena ljudi koji su učestvovali u realizaciji izdanja i sadržaj. Prvi tekst je posvećen Lioninom tviter nalogu: "Njeni tvitovi su više saveti mentora nego pop zvezde... Koji nas podstiču da radimo na svom uspehu. Baš kao što je i ona pre prijavljivanja za X faktor". Kloe Lidbiter u svojim tekstovima piše o Lioninom poklonu fanovima za Božić, a u nastavku se osvrće i na njenu karijeru do sada, sa posebnim osvrtom na godinu za nama.

Odlična ideja na sedmoj strani hronološki govori o radu na trećem albumu, koji je počeo već u julu, nakon završetka "Labyrinth" turneje u Velikoj Britaniji. Polet svoj zanimljiv tekst o Labyrinth dvd-u počinje od toga kako je sredila kuću da se cakli pre nego što je ubacila dvd u plejer, a kaže i: "Osećala sam se kao ponosan roditelj. Oduvao me je Lionin glas, kretanje na stejdžu, bend, igrači i akrobate, prateći vokali. Stejdž je bio magičan. Bila sam zanešena tokom celog šoua, zaboravila da pijem šampanjac jer prosto nisam mogla da odvojim oči od ekrana. Svaka stvar na dvd-u je iznad mojih očekivanja..."


Zvanični forum je velika baza informacija za sve Lionine fanove, ali i mesto na kom je nastala ideja za "Bleeding Lovely". Tu se, uostalom, i prave dogovori oko narednih brojeva, u delu foruma koji je dostupan samo onima koji učestvuju u njegovom radu. O forumu i razlikama između admina i moderatora govori tekst na devetoj i desetoj strani. Časopis se, kao i u prvom broju, bavi i stvarima koje nisu direktno vezane za Lionu, ali jesu u smislu da Liona podržava te ideje. Nakon teksta o "World Wildlife Fund" organizaciji u prvom broju, sada su se odlučili za priču o životnoj sredini, u tekstu koji se temeljno bavi regulacijom i praćenjem zagađenosti u svetu.

Liona je bila velika inspiracija i za Danijela, koji je napisao pesmu inspirisan Lionom i njenim radom. U svom tekstu, govori o inspiraciji za pesmu "Lifeblood". Primetiću samo da u tekstu piše poslušajte pesmu, ali nije ostavljen link. I pre nego što ste toga svesni već ste na 15. strani, na kojoj se nalazi tekst o Lioni i rijaliti šouovima: "Naša princeza je inspirisala mnoge ljude da se prijave za X faktor i prate svoje snove. Često se pričalo da je uspeh Lione bio jedini razlog zbog kog je Sajmon Kauel nastavio sa radom na X faktoru".

Na poslednje tri strane nalaze se ukrštenice sa pojmovima vezanim za Lionu, čestitka za praznike i najava trećeg broja, koji se očekuje u aprilu, a za koji je najavljen i intervju sa Nikolom Karson, damom koja je deo menadžerskog tima.

Autori su u svojim tekstovima pokazali odličan talenat za pisanje, ali bez preterivanja . Ljubav prema Lioni je očigledna, što bi jedan fan časopis i trebao da sadrži, ali u granicama normalnog, bez patetičnih i neutemeljenih ispada. Sve u svemu, časopis je odlična zamisao i nešto što Lionini fanovi nikako ne bi smeli da propuste. 

Časopis je objavljen na sajtu Issuu, za koji morate prvo da se registrujete. Nakon registracije i prijavljivanja na sajt, časopis možete naći ovde i pročitati ga iz vašeg browsera ili ga skinuti na kompjuter u .pdf formatu.

No comments:

Post a Comment