05 February 2011

Treći album: Pripreme u toku

Početak 2011. protiče prilično tiho u pogledu vesti o Lioni, pošto je krenuo intenzivniji rad na novom albumu. Da li zbog faktora iznenađenja ili da bi sprečili curenje demo snimaka na internet, tek ponegde može da se nađe neka pouzdanija informacija o radu na novom albumu. Treći studijski album, čiji se izlazak očekuje u letnjim mesecima, snima se uglavnom u Los Anđelesu, ali i širom SAD, gde Liona radi sa različitim producentima.


Već ranije smo pomenuli da je nastavila tradiciju saradnje sa Rajanom Tederom (One Republic) i Dalasom Ostinom, a pomenula je i saradnju sa Dejvidom Getom. Prema neimenovanom izvoru iz diskografske kuće Syco, prvi singl će biti brža pesma, kojom planiraju da šokiraju sve. Isti izvor je otkrio i da je Liona ponovo snimala sa Getom. Tviter njene prijateljice i menadžerke, Nikole Karson, takođe je bio veoma optimističan ovih dana, kada je poručila fanovima da treba da budu uzbuđeni, jer pucaju na veliko.

Posle novogodišnjih praznika je, očigledno, krenuo novi talas sastanaka i saradnje sa novim producentima. Prvi u nizu je bio Tobi Gad, producent pesama "If I Were A Boy" od Bijonse i "Big Girls Don't Cry" od Ferdži. Nešto konkretnije informacije imamo o radu sa Brajanom Kenedijem, čovekom koji stoji iza pesama "Disturbia" (Rijana), "Forever" (Kris Braun), "If This Isn't Love" (Dženifer Hadson).U intervjuu jednom internet portalu, Kenedi je, pričajući o trenutnom radu, pomenuo da radi na pesmi "Open Up" za Lionu Luis. Poslednji u nizu, po našim saznanjima, je Kevin Rudolf, sa kojim je Liona radila na prošlom albumu ("Love Letter"). Glavni izvor je, ponovo, tviter, i američkog producenta, koji je najavio sastanak sa Lionom, ali i Lionin tviter, na kom je ona nakon sastanka napisala da je prošao odlično.

Treba, naravno, imati u vidu da je ovaj period i dalje onaj deo u kome se prave demo snimci, a ne  završni deo snimanja. Nakon prikupljenih demo snimaka, odabraće pesme koje će ući na glavni spisak za album, a nakon toga se može očekivati intenzivniji rad u studiju, što će verovatno značiti i više konkretnijih informacija.

No comments:

Post a Comment