14 December 2010

"Spirit" prevalio 3 miliona u Velikoj Britaniji

Debi album Lione Luis je u rodnoj Velikoj Britaniji stekao sertifikat platinum albuma već nakon prve nedelje po izlasku, novembra 2007. godine.

Tri godine kasnije, album je i dalje jedan od najuspešnijih albuma u istoriji Velike Britanije. Iako trenutno nije deo zvanične top100 liste albuma, Spirit je i dalje u 40 najprodavanijih rnb albuma, i to na 37. poziciji sa 155 nedelja provedenih na listi.
Album je četvrti najprodavaniji u Velikoj Britaniji u protekloj deceniji, a na vrhu liste bio je sedam nedelja za redom, koliko je i uvodni singl tog albuma Bleeding Love proveo na vrhu liste. 

Nastavljajući slavu, album je tokom ove godine prešao brojku od 3 miliona prodatih primeraka, i po poslednjim podacima prodat je u preko 3.020.000 primeraka, što znači da ima desetostruki platinasti tiraž u Velikoj Britaniji.

Album Spirit je početkom 2008. godine izbačen i širom sveta, a bio je na vrhu lista u devet zemalja, uključujući i SAD, Australiju, Kanadu, Japan, Nemačku itd. Procenjuje se da je do sada širom sveta prodat u preko 7 miliona primeraka.

No comments:

Post a Comment